TIFF Sibiu 2020: cele mai urmărite filme la prima ediție organizată exclusiv în aer liber

Cea de-a 14-a ediție TIFF Sibiu s-a încheiat duminică seară, pe 30 august, după patru zile marcate de proiecții și evenimente speciale, organizate exclusiv în aer liber. În topul preferințelor cinefililor s-au aflat, anul acesta, cele mai așteptate și apreciate titluri ale momentului, dar și producțiile autohtone, prezentate chiar de creatorii lor, invitați speciali la Sibiu.

Concert URMA în seara proiecției filmului Urma, regizat de Dorian Boguță

Artiștii de la Urma - formația de rock alternativ care semnează muzica de pe coloana sonoră a filmului cu același nume, concertează duminică, 30 august, ora 19:30, la Habermann Markt. Sibienii vor avea ocazia să-i asculte live, înainte de proiecția specială Urma - debutul regizorului Dorian Boguță, un policier cu accente de thriller despre dispariția neașteptată a unui pianist și relațiile sale bizare, distins cu Premiul pentru debut în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2020.

În culisele filmelor românești: întâlniri cu invitați speciali la TIFF Sibiu 2020

Regizori și actori români se vor întâlni anul acesta cu publicul TIFF Sibiu, la proiecțiile speciale ale filmelor lor, în aer liber, între 27-30 august. Cele 20 de filme din program vor avea proiecții unice în cinci locații, de la ora 21.00: Piața Mare, Habermann Markt, Muzeul în aer liber Astra, Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) și Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu”.

Comedii, muzică și filme de Oscar în două locații noi: Parcarea Promenada și Terasa cu flori „Ion Besoiu”

Organizat anul acesta exclusiv în aer liber, TIFF Sibiu (27-30 august) le propune sibienilor, la cea de-a 14-a ediție, să descopere o selecție de filme care au cucerit publicul și au câștigat trofee importante în ultimul an în două locații noi: Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) și Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu”. Acestea se alătură locațiilor cu tradiție în festival: Piața Mare, Habermann Markt, Muzeul în aer liber Astra.

TIFF Sibiu 2020: filme exclusiv în aer liber, între 27 și 30 august

Festivalul Internațional de Film Transilvania revine la Sibiu, între 27 și 30 august, pentru al 14-lea an. TIFF Sibiu va avea loc exclusiv în aer liber, cu respectarea măsurilor de siguranță și distanțare socială necesare în această perioadă. Patru seri de cinema în aer liber, peste 20 de filme și invitați speciali îi așteaptă pe sibieni în Piața MareHabermann MarktMuzeul în aer liber AstraParcarea supraterană Promenada 

TIFF Sibiu 2019: filme românești sold-out și mii de cinefili prezenți la proiecțiile în aer liber

În ciuda unui debut marcat de capriciile vremii, cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania de la Sibiu a fost sărbătorită cu săli pline, numeroși invitați speciali, proiecții românești sold-out, premiere naționale și evenimente speciale în aer liber.