Phoenix. Har/Jar | Proiecție în prezența echipei

Cinegold - Sala 4

Bilete disponibile: https://tiff.eventbook.ro

 

Povestea legendarei formaţii Phoenix, de la primele apariţii din 1962 sub numele de Sfinţii, până în prezent. Sunt rememorate întâmplările prin care membrii formaţiei au trecut în ţară, relaţia cu Securitatea, decizia fugii în străinătate, evadarea, dar și viața pe care au dus-o peste hotare înainte și după 1989.

 

Avanpremieră Libertate | Proiecție în prezența echipei

Cinegold - Sala 1 

Bilete disponibile: https://tiff.eventbook.ro

 

Sibiu, decembrie 1989. În haosul generat de protestele mulțimii împotriva autorităților, o unitate de miliție devine ținta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliție Viorel e capturat de Armată și acuzat că e terorist.

 

David | Proiecție în prezența echipei

Cinegold - Sala 4 - INTRARE LIBERĂ

 

Împreună cu 10 copii, dintre care unii n-au călcat până atunci decât pe asfalt, Tibi Ușeriu creează "Drumul lui David", un traseu dedicat familiilor care vor să-și încerce abilitățile de supraviețuire și orientare în natură. Documentarul redă tabăra de vară care a dus la acest itinerariu, cu peripeții de tot felul, cu umor și spirit de echipă.

Carbon | Proiecție în prezența echipei

Piața Mare - INTRARE LIBERĂ

 

Moldova, începutul anilor '90. Dima e tractorist într-un sat de pe malul drept al Nistrului şi vrea să se înroleze în trupele militare pentru a participa la conflictul transnistrean. Lui Dima i se alătură Vasea, vecinul şi prietenul lui, un veteran al războiului din Afganistan. În timp ce se îndreaptă spre front, cei doi dau peste un cadavru carbonizat la marginea satului. Dima şi Vasea vor să-l îngroape creştineşte, dar pentru asta trebuie să-i afle identitatea şi nimeni din autorităţile locale satului nu vrea să ajute…

Încă două lozuri | Proiecție în prezența echipei

Piața Mare - INTRARE LIBERĂ

 

Sile iese din închisoare cu ideea să se îmbogățească minând cryptomonede. Împreună cu Dinel și Pompiliu îl cunosc pe Ionuț, premiantul județului, cu ajutorul căruia reușesc să mineze cyptomonede în valoare de 6 milioane de euro pe care le stochează pe un stick USB. Dinel e responsabil de păstrarea în siguranță a stickului, dar reușește performanța să-l piardă foarte repede, așa că cei trei pornesc în căutarea lui.

Hai voluntar la TIFF Sibiu 2023

Dacă vrei să faci parte din cea mai cool echipă de voluntari, să cunoști personalități ale cinematografiei românești, să vezi filme premiate și să înveți ce înseamnă munca din spatele unui festival, te așteptam cu tot dragul în echipa noastră.

Termenul limită: 25 august 2023, ora 20.00

Înscrie-te acumhttps://forms.gle/h712j2j5C6hGUvTG6