EducaTIFF aduce la Sibiu filme pentru publicul tânăr și foarte tânăr

Joi, Iunie 21, 2018 - 15:34

La zece ani de la momentul lansării, programul de educație cinematografică pentru elevi revine la Sibiu, între 22 și 24 iunie. 3 povești emoționante, distractive și educative dedicate celor mai tineri dintre iubitorii de film vor fi proiectate în cadrul EducaTIFF la Sala Astra, de la ora 11:00, cu intrare liberă.

Vineri, pe 22 iunie, cinefilii sunt invitați să urmărească o comedie dramatică emoționantă și plină de empatie, recomandată în special elevilor din clasele gimnaziale și liceenilor. Candoarea fratelui meu/ My Brother Simple, în regia lui Markus Goller, este povestea care va ajuta publicul de toate vârstele să treacă peste prejudecăți, demonstrând că lucrurile care ne fac diferiți nu ar trebui să îi sperie pe cei din jurul nostru.

Generație după generație de spectatori ar putea confirma că filmele în care caii sunt personaje principale reușesc să ajungă direct la inimă și să nu fie uitate ușor. O dovedește Wendy, în regia lui Dagmar Seume, o poveste recomandată tuturor categoriilor de vârstă. Filmul va fi proiectat sâmbătă, pe 23 iunie, la Sala Astra.

Duminică, pe 24 iunie, intrăm în atmosfera de vacanță alături de 19 copii care participă la o tabără de vară plină de peripeții. Străjerii, o aventură cu și pentru copii, recomandată celor mici și celor mari deopotrivă, a fost filmat în zona Râșnov, unde micii actori s-au distrat pe cinste, au dormit în cort, au savurat mâncarea făcută la cazan și s-au îmbăiat în râu.

Accesul este gratuit la toate cele 3 proiecții din cadrul EducaTIFF.