Regizorul spaniol David Martin de los Santos, invitat la TIFF Sibiu cu filmul Asta-i viața / La vida era eso

Miercuri, August 4, 2021 - 22:41

În prima zi de festival, joi, 5 august, de la ora 21:45, în Piața Mică va fi proiectat în premieră la Sibiu debutul în lungmetraj al spaniolului  David Martin de los Santos: Asta-i viața / La vida era eso, din distribuția căruia face parte și actorul român Florin Piersic Jr.

Regizorul-scenarist a dedicat filmul mamei sale, respectiv femeilor din epoca franchistă a Spaniei. Asta-i viața / La vida era eso urmărește povestea emoționantă a două femei aparținând unor generații diferite, care se întâlnesc într-un spital din Belgia și leagă o prietenie atipică.

Filmul a concurat pentru marele premiu la TIFF 2021 (Trofeul Transilvania) și a fost premiat pentru Cea mai bună interpretare (Petra Martínez).

Despre rolul interpretat de Florin Piersic Jr. în film, scrie LiterNet:

 „...marea revelaţie a La vida era eso, dincolo de orice patriotism local, se numeşte Florin Piersic Jr., aflat la, probabil, cel mai şarmant / ataşant rol din cariera sa cinematografică. Privilegiat de excelenţa intuiţie a lui de los Santos de a-i îngădui să se exprime într-o combinaţie delicioasă de română, engleză şi spaniolă....”.

Intrarea este liberă în baza rezervării unui bilet cu valoare 0

Bilete pe https://tiff.eventbook.ro