Reguli și măsuri de siguranță pentru public la TIFF Sibiu 2020

Marţi, August 25, 2020 - 10:58
unirii

 

MĂSURI DE SIGURANȚĂ pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, aşa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.

  • Asumarea riscurilor ce revin în urma participării la un eveniment cultural se face de către toți participanții: spectator, artist, furnizor de servicii sau lucrător.
  • Toți spectatorii au obligativitatea de a purta mască (medicală/ non medicală) pe toată durata evenimentului. Aceasta trebuie să acopere corect gura și nasul. Conform legislației, cei care nu respectă aceste măsuri nu vor avea acces în cadrul proiecțiilor din festival.
  • La intrare, se vor scana biletele, se va efectua un triaj observațional și se va verifica temperatura (non-contact). Astfel, atât persoanele care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), cât și cele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație.
  • În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3°C, se va repeta o singură dată măsurarea temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus. Este interzis accesul persoanelor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3°C.
  • Vă rugăm să folosiți dezinfectantele avizate puse la dispoziție de organizatori.
  • Vă rugăm să respectați fluxurile de intrare/ieșire conform marcajelor, și să mențineți distanța fizică pe toată durata evenimentului. În toate spațiile acestei locații, trebuie respectată distanțarea de minimum 1,5 m față de alți participanți, conform indicațiilor marcajelor.

 

ACHIZIȚIA ȘI VERIFICAREA BILETELOR BILETELOR

Biletele vor putea fi achiziționate în trei moduri:

1. De la casieria TIFF din Piața Mare, începând de miercuri, 26 august, în intervalul 12.00 – 21.00, și de joi, 27 august până duminică, 30 august, între 10:00 - 21:00. Ghișeul este dotat cu plexiglas despărțitor și fiecare casier va purta mască și mănuși, nu este necesar accesul clienților în interior.

2. Online, de pe site-ul tiff.eventbook.ro. Astfel, biletele vor fi livrate pe mail și pot fi printate sau accesate din telefon.

3. Din aplicația TIFF Official App, prin plata cu cardul și accesare din telefon. Aplicația este disponibilă în App Store și Google Play.

Verificarea biletelor se face fără a exista un contact direct între public și asistenții de acces la proiecție, prin scanarea codului de bare aflat pe bilet. Programul care gestionează vânzarea de bilete va înregistra datele de contact (nume, prenume, telefon) pentru fiecare persoană care achiziționează bilete pentru acces la proiecțiile festivalului.

Toate persoanele din echipa TIFF care intră în contact cu publicul vor purta, pe lângă mască, și vizieră.

 

SPAȚIUL EVENIMENTULUI

În toate locațiile, zona de scaune va fi împărțită în jumătate, cele două sectoare fiind delimitate printr-un culoar. Scaunele vor fi poziționate păstrându-se distanța regulamentară de 2 m.

 

PROTOCOLUL PRIVIND INVITAȚII SPECIALI LA O PROIECȚIE

Invitatul/invitații speciali se vor supune acelorași reguli precum publicul - triaj observațional, verificarea temperaturii, purtarea măștii. Excepție de la purtarea măștii va fi momentul în care se va susține sesiunea de întrebări și răspunsuri  cu publicul.  Regulile pe scenă presupun distanțarea față de moderator (2 m) și față de public, de minimum 4m. Microfoanele vor fi dezinfectate înainte de utilizare.

Menționăm că, în regulamentul intern de funcționare, le recomandăm invitaților să sosească la Sibiu cu mașina personală și să se deplaseze fie pe jos, fie tot cu mașina personală, între locații.

 

EVACUAREA

Înainte de fiecare proiecție se va difuza un spot în care se explică modul de acces și evacuare.

După terminarea proiecției, se va aprinde lumina, voluntarii vor intra pe culoarul dintre cele două sectoare, purtând pancarte care vor avea inscripționat “Vă rugăm, așteptați” pe o parte, spre cei care rămân pe locuri, și “Vă mulțumim, la revedere”, către cei ce se îndreaptă spre calea de evacuare din perimetrul locației.

Culoarele de acces și de ieșire vor fi marcate corespunzător, iar fluxul de spectatori va fi direcționat de echipa de acces a festivalului.

 

DEZINFECTAREA SCAUNELOR

Imediat după ieșirea publicului din locație, se va face dezinfectarea scaunelor și a echipamentelor, cu substanțe avizate, proces care va fi reluat înainte de proiecția din ziua următoare.