România Sălbatică, o nouă proiecție la TIFF Sibiu

Vineri, August 6, 2021 - 20:00

După premiera sold-out de aseară la Sibiu în cadrul TIFF, documentarul-fenomen România Sălbatică (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache) va fi proiectat din nou în festival vineri, 6 august, de la ora 21:45 în mijlocul naturii, la scena de pe lac a Muzeului Astra.

Cu filmări în premieră și povești unice despre biodiversitate, România Sălbatică este o călătorie uimitoare în locuri de o frumusețe ireală din țara noastră. Este un proiect care ne arată cât de mult avem nevoie de natură pentru a ne păstra echilibrul și ne îndeamnă la conștientizare și responsabilitate.

 „Natura din România chiar are multe de oferit. Din păcate, noi nu mai suntem la fel de optimiști, la fel de deschiși să primim lucrurile astea și să le înțelegem ca atare, iar prin filmul ăsta chiar cred că o să arătăm ce are România de arătat.” - Dan Dinu, fotograf.

 „Țin minte că cea mai lungă tură de pândă a fost la o vizuină de vulpi, unde am stat efectiv 15 ore în cort și am așteptat ca să surprind puii de vulpe. Stăteam cu ochii pe vizuină și tot așteptam să iasă, să iasă și orele tot treceau și au ieșit în final de două ori.” - Cosmin Dumitrache, cameraman.

Iubit de spectatorii de la TIFF 2021, unde a câștigat Premiul Publicului (secțiunea film românesc), documentarul va fi lansat în cinematografele din toată țara în luna septembrie.

Bilete pe https://tiff.eventbook.ro